Espressif Systems ESP

Published by IT Elektroleum on

Espressif Sistems (688018.SH) je javna multinacionalna, fabless poluprovodnička kompanija osnovana 2008. godine, sa kancelarijama u Kini, Češkoj Republici, Indiji, Singapuru i Brazilu. Imamo strastveni tim inženjera i naučnika iz celog sveta, fokusiran na razvoj najsavremenije bežične komunikacije, male energije, AIoT rešenja. Napravili smo popularne serije čipova, modula i razvojnih ploča ESP8266, ESP32, ESP32-S, ESP32-C i ESP32-H. Korišćenjem bežičnog računarstva, mi obezbeđujemo zelene, raznovrsne i isplative čipsetove. Posvećeni smo ponudi rešenja koja su bezbedna, robusna i energetski efikasna. Istovremeno, putem otvorenog koda naše tehnologije i rešenja, cilj nam je da omogućimo programerima da koriste Espressif-ova rešenja na globalnom nivou i izgrade sopstvene pametno povezane uređaje. U julu 2019. godine, Espressif je napravio inicijalnu javnu ponudu na Odboru za inovacije naučne tehnologije (STAR) Šangajske berze (SSE).
Pojava veštačke inteligencije podstakla je razvoj proizvoda koji zahtevaju bezbedno i brzo bežično povezivanje. Kao vodeća svetska AIoT platforma, Espressif Sistems pruža milionima korisnika razna bezbedna AIoT rešenja. Pored toga, korišćenjem naprednih tehnoloških čvorova, računarstva male snage, bežične komunikacije, kao i mesh tehnologije, stvaramo skupove čipova i modula visokih performansi koji su inteligentniji, prilagodljiviji i svestraniji. Blisko sarađujemo sa našim klijentima kako bismo omogućili bežično povezivanje za njihove proizvode razvijanjem softverskih rešenja koja optimizuju performanse i skraćuju vreme razvoja. Espressif-ovi čipovi, moduli i razvojne ploče su široko rasprostranjeni u proizvodima kao što su kućni aparati, sijalice, pametni zvučnici, potrošačka elektronika i terminali za plaćanje. Sa našim softverom otvorenog koda, kao što je Espressifov IoT Development Framevork ESP-IDF, Audio Development Framevork ESP-ADF, Mesh Development Framevork ESP-MDF, Platforma za povezivanje uređaja ESP RainMaker, Razvojni okvir za prepoznavanje lica ESP-VHO i Smart Voice Assistant ESP -Skainet, razvili smo okvir za izgradnju AIoT aplikacija, koji je i potpun i inovativan. Espressif takođe podržava mnoge projekte otvorenog koda u zajednici kreatora. Verujemo u demokratizaciju tehnologije koja će razviti sutrašnje AIoT društvo.

Espressif je posvećen pružanju AIoT-a svojim klijentima i programerima, kako komercijalnim tako i nekomercijalnim, tako što koristi svoju tehnologiju i rešenja otvorenog koda, tako da programeri iz svih sfera života mogu da koriste ovu tehnologiju za rešavanje nekih od najhitnijih problema naših puta.

Espressif je posvećen istraživanju i razvoju zelene tehnologije. Stvaramo AIoT rešenja koja pomažu u smanjenju potrošnje energije i materijalnog otpada. Sa našim skupovima čipova male snage i visokom integrisanošću, minimiziramo upotrebu dodatnih komponenti kao što su otpornici, kondenzatori, induktori, prekidači, baluni i čipovi za upravljanje napajanjem, kao i otpad od štampanih ploča. Espressif je poznat po svom oštrom osećaju za korporativnu društvenu odgovornost, pošto je dugo podržavao zelene tehnologije/tehnologije male potrošnje i bazirao ceo svoj poslovni model na softveru otvorenog koda i demokratizaciji tehnologije. Trenutno smo duboko zabrinuti zbog klimatskih promena, koje su rezultat ljudskih akcija poslednjih decenija. U nastojanju da podigne svest javnosti o ovoj krizi, Espressif je 2020. pokrenuo program zaštite divljih životinja, koji se oslanja na uvid u životnu sredinu koji je donela IUCN Crvena lista ugroženih vrsta™. Od tada, Espressif donira kvartalne prihode od razvojnih odbora uključenih u ovaj program zaštite divljih životinja IUCN-u.

Popularnost naših proizvoda je stimulisala sve veći broj autora koji su napravili nastavne resurse zasnovane na Espressif čipsetima, između ostalih jezika, na engleskom, kineskom, nemačkom, portugalskom, japanskom i srpskohrvatskom. Naša veb stranica IoT College-a predstavlja najvažnije. Istovremeno, promovišemo STEM obrazovanje i sponzorišemo sveobuhvatne obrazovne IKT programe u Kini i šire. Ponosni smo što učimo o dostignućima studenata koji koriste naše table na prestižnim univerzitetima širom sveta.

Espressif podržava programe koledža koji su relevantni za razvoj industrije poluprovodnika. Stoga smo ustanovili „Espressif stipendije“ koje se dodeljuju izvanrednim studentima koji su zainteresovani za rad u industriji poluprovodnika nakon diplomiranja. Espressif naučnici su specijalizovani za analogna kola, digitalni, razvoj softvera, AI algoritme i druge slične oblasti koje su veoma tražene u industriji poluprovodnika.

Naša ponuda ESP proizvoda.

Categories: Čitaonica

0 Comments

Ostavite odgovor

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *