PICkit

Objavio IT Elektroleum datuma

PicKit programatori su alati koje Microchip Technology proizvodi kako bi omogućio programiranje svojih PIC mikrokontrolera. PIC mikrokontroleri su popularni u industriji zbog svoje kompaktnosti, efikasnosti i fleksibilnosti, a PicKit programatori omogućavaju korisnicima da upišu softver na te čipove.

Različite verzije PicKit programa imaju različite funkcionalnosti:

PicKit 2: Ova verzija podržava širok spektar PIC mikrokontrolera i ima mogućnost debugovanja za određene modele. PicKit 2 ima USB interfejs za povezivanje sa računarom i koristi MPLAB (integrisano razvojno okruženje koje Microchip pruža) za programiranje i debugovanje.

PicKit 3: PicKit 3 podržava još veći broj PIC mikrokontrolera u poređenju sa PicKit 2, uključujući neke nove modele koji nisu podržani u PicKit 2. Takođe ima poboljšane mogućnosti debugovanja. Međutim, PicKit 3 zahteva eksternu napajanje za neke operacije, dok PicKit 2 može biti potpuno napajan preko USB-a.

PicKit 3.5 (ili PicKit 4): Najnovija verzija PicKit programatora, PicKit 4 podržava najnovije PIC, dsPIC, AVR i CEC1702 mikrokontrolere, kao i Flash memorije. PicKit 4 ima poboljšane performanse i brže vreme programiranja u poređenju sa prethodnim verzijama. Takođe podržava više napona napajanja, što ga čini fleksibilnijim za različite aplikacije.

Ukratko, PicKit programatori omogućavaju programiranje i debugovanje PIC mikrokontrolera, što je ključno za razvoj hardvera koji koristi te čipove. Odabir prave verzije PicKit-a će zavisiti od specifičnog mikrokontrolera koji koristite i funkcionalnosti koje su vam potrebne

Kategorija: Čitaonica