EAST UPS Inverteri

Published by IT Elektroleum on

Inverteri ili pretvarači napona su uređaji koji pretvaraju jednosmernu struju (DC) u naizmeničnu struju (AC). Ovo je korisno u mnogim situacijama jer većina kućnih i industrijskih uređaja koristi AC struju, dok su izvori poput baterija i solarnih panela obično DC.

Inverteri se često koriste u sistemima sa solarnim panelima da bi se pretvorila DC struja koju generišu paneli u AC struju koja može biti iskorišćena u kući. Takođe se koriste u vozilima, brodovima i kamperskim prikolicama za napajanje kućnih uređaja dok su na putu.

Da biste koristili inverter, prvo ga povežite sa izvorom DC struje, kao što je baterija. Zatim povežite uređaje koje želite napajati na AC izlaz invertera. Kada uključite inverter, on će početi da pretvara DC struju u AC struju.

Postoje dve glavne vrste invertera: oni koji proizvode “čistu sinusoidu” i oni koji proizvode “modificiranu” ili “sintetičku sinusoidu”. Čista sinusoida je oblik talasa koji najviše liči na struju koju dobijamo iz mreže, dok sintetička sinusoida ima nešto uprošćeniji oblik talasa.

Inverteri s čistom sinusoidom su obično skuplji, ali su bolji za osjetljive elektronske uređaje i uređaje s induktivnim opterećenjima, kao što su frižideri, klime i motori. Inverteri s modificiranom sinusoidom su jeftiniji i dobro rade sa većinom uređaja, ali mogu prouzrokovati probleme sa nekim osetljivim ili visokoperformantnim uređajima.

East je enomirani proizvođač invertera i drugih uređaja za upravljanje energijom. Njihovi proizvodi su poznati po svojoj pouzdanosti i efikasnosti, a koriste se u širokom spektru primena, od kućnih do industrijskih.

EAST je angažovan u 3 strateška poslovna sektora koji pokrivaju 5G+ pametna napajanja (UPS/EPS napajanje, inverteri/pretvarači, 5G napajanje baznih stanica, tranzitno napajanje železnicom, vojno napajanje), data centar (cloud computing data centar, rubni računarski data centar, IT infrastruktura), pametna energija (fotonaponski invertori i sistemi za proizvodnju električne energije, litijumske baterije i sistemi za skladištenje energije, gomile i sistemi za punjenje, mikromrežna mreža i pametna distributivna mreža), i provajder je globalne digitalne industrije integrisanog rešenja pametne energije.

Zvanična prezentacija.
Naša ponuda.

Categories: Čitaonica