Veštačka inteligencija, automatizacija i robotika

Published by IT Elektroleum on

Veštačka inteligencija i dodatna vrednost za vaše poslovanje: prepoznavanje mogućnosti i sprovođenje početnih strateških koraka

U toku naše transformacije u digitalnu platformu nabavke, svakodnevno istražujemo mogućnosti veštačke inteligencije. Veštačka inteligencija nudi brojne mogućnosti za povećanje dodatne vrednosti za vašu kompaniju. Korišćenjem veštačke inteligencije možete da implementirate efikasnije procese, donosite bolje odluke, nudite personalizovano korisničko iskustvo i mnoge druge mogućnosti.

AI se takođe može koristiti u različitim oblastima, kao što su medicina, automatizacija procesa ili razvoj automobila. Zajedno ćemo pronaći najbolji način da koristite AI.

Povećajte svoje šanse za održivi rast i uzbudljiv poslovni uspeh sada. Bez obzira da li koristite mašine, softver ili druge sisteme, AI oduzima mnogo posla i rasterećuje vaše zaposlene. Ovo vam omogućava da se usredsredite na uzbudljive i kreativne osnovne poslovne zadatke i obezbedite održiv rast poslovanja.

Rast poslovanja:
Povećajte tačnost, efikasnost, produktivnost i obrt i smanjite greške
Brza skalabilnost za rast poslovanja bez povećanja broja zaposlenih ili resursa

Konkurentnost:
Brže, efikasnije pružanje usluga od konkurencije
Agilnije prilagođavanje promenljivim tržišnim uslovima

Fokus na kupca:
Povećanje lojalnosti kupaca i zadovoljstvo kupaca zbog skraćenog vremena odgovora

Povećanje prometa
Direktna pozitivna korelacija između usvajanja AI i poslovnih performansi je demonstrirana sa 6,3% kao prosečno povećanje prihoda (direktno pripisano AI inicijativama). Kompanije u fazi pilota i implementacije AI prijavljuju prosečno povećanje prihoda od 4-7% od specifičnih AI inicijativa, dok kompanije u fazi operacija i optimizacije prijavljuju impresivno povećanje od 10-12%. Slučajevi korišćenja virtuelnih agenata pokazuju prosečno povećanje prihoda od 3%. Skoro linearni odnos visoke zrelosti AI i rasta prihoda i pokazuje jasan potencijal AI.

Prednosti troškova
Značajna poboljšanja mogu se postići ulaganjem u veštačku inteligenciju, posebno u pogledu operativnih troškova: Prema studiji IBM-a, više od 85% kompanija koje koriste veštačku inteligenciju u naprednoj fazi beleže smanjenje operativnih troškova.

Povećanje efikasnosti
S jedne strane, AI proširuje znanje i samopouzdanje timova, jer se specijalističko znanje uliva u AI alate kroz razvoj AI, omogućavajući manje iskusnim članovima tima da bolje imaju koristi od kolektivnog znanja tima. S druge strane, veštačka inteligencija podržava menadžere kompanija u procesima donošenja odluka proveravajući strateške pretpostavke na osnovu podataka.

U Elektroleumu, veštačka inteligencija igra centralnu ulogu u našoj strategiji, od poboljšanja korisničkog servisa do optimizacije naših preporuka za proizvode. AI nam pomaže da brže reagujemo na tržišne trendove i da radimo efikasnije.

Naša vizija je da koristimo inovacije veštačke inteligencije gde one mogu održivo i bezbedno da poboljšaju proces nabavke. Radimo na naprednim rešenjima kao što su personalizovana iskustva kupovine i inteligentni sistemi za uključivanje koji će dodatno povećati efikasnost i zadovoljstvo kupaca na našoj platformi za nabavku.

Važno pitanje koje se postavlja u vezi sa upotrebom veštačke inteligencije je: Gde kompanije mogu imati najviše koristi od veštačke inteligencije? Da li je korisnije koristiti AI za optimizaciju ponuđenih proizvoda ili usluga ili za poboljšanje internih procesa? U osnovi, važno je identifikovati koji proizvodi, usluge i procesi su najvredniji za kompaniju. Ciljana optimizacija ovih aspekata može dovesti do značajne dodatne vrednosti za kompaniju.

Categories: Čitaonica